China anunţă creşterea schimburilor comerciale cu regimul din Coreea de Nord, deşi Donald Trump promite Beijingului stimulente pentru gestionarea ameninţării nord-coreene

China a anunţat joi că amploarea schimburilor comerciale cu regimul din Coreea de Nord a crescut, în contextul în care preşedintele SUA, Donald Trump, a promis Beijingului avantaje comerciale în schimbul gestionării ameninţării nord-coreene, scrie cotidianul The New York Times.

3043 afișări
Imaginea articolului China anunţă creşterea schimburilor comerciale cu regimul din Coreea de Nord, deşi Donald Trump promite Beijingului stimulente pentru gestionarea ameninţării nord-coreene

China anunţă creşterea schimburilor comerciale cu regimul din Coreea de Nord, deşi Donald Trump promite Beijingului stimulente pentru gestionarea ameninţării nord-coreene (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit datelor Administraţiei Generale a Vămilor de la Beijing, schimburile comerciale ale Chinei cu regimul din Coreea de Nord au crescut cu 37,4% în primul trimestru al anului 2017, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2016. Exporturile Chinei spre Coreea de Nord au crescut cu 54,5%, iar importurile au avut o creştere de 18,4%.

Informaţiile au fost publicate de Beijing imediat după ce preşedintele SUA, Donald Trump, a afirmat că oferă Chinei avantaje comerciale în schimbul gestionării ameninţării nord-coreene.

Donald Trump, preşedintele SUA, a renunţat la acuzaţiile privind presupuse activităţi chineze de manipulare monetară, explicând că i-a oferit omologului din China, Xi Jinping, posibilitatea unui acord comercial bilateral favorabil, în schimbul ajutorului în gestionarea ameninţării nord-coreene. "Preşedintele Xi vrea să procedeze corect. Am relaţionat foarte bine, cred că am avut o compatibilitate foarte bună, cred că vrea să ne ajute cu problema Coreei de Nord", a declarat Donald Trump, într-un interviu acordat publicaţiei Wall Street Journal, referindu-se la întrevederea pe care a avut-o recent cu preşedintele Chinei.

"Am discutat despre comerţ, am discutat o serie de lucruri şi i-am spus că modul în care poate obţine un acord comercial bun este să ne ajute în problema Coreei de Nord, altfel vom avea o abordare unilaterală, şi acest lucru ar fi bun, unilateral oricum înseamnă alături de alte numeroase naţiuni", a explicat Donald Trump.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici