China anunţă nu poate continua negocierile comerciale din cauza ameninţărilor Statelor Unite

Guvernul de la Beijing are dificultăţi în a continua negocierile comerciale cu Statele Unite, deoarece Administraţia Donald Trump a pus "cuţitul la gâtul Chinei", afirmă Wang Shouwen, adjunctul ministrului chinez al Comerţului, citat de site-ul agenţiei Reuters.

1288 afișări
Imaginea articolului China anunţă nu poate continua negocierile comerciale din cauza ameninţărilor Statelor Unite

China anunţă nu poate continua negocierile comerciale din cauza ameninţărilor Statelor Unite

Preşedintele SUA, Donald Trump, denunţă excedentul comercial al Chinei şi furturi intelectuale, astfel că a introdus taxe vamale de sute de miliarde de dolari pentru produsele chineze. Beijingul a ripostat prin măsuri similare.

Acum câteva zile, Administraţia de la Beijing a anulat noua rundă de negocieri cu Washingtonul.

Reluarea negocierilor depinde de "voinţa" Statelor Unite, a declarat Wang Shouwen. "Acum, dat fiind că Statele Unite au adoptat noi măsuri restrictive masive, cum ar putea negocierile să continue?! Nu este vorba de negocieri de pe poziţii egale", a spus Wang.

"Dacă această situaţie va continua, se vor distruge brusc progresele obţinute în ultimele patru decenii în relaţiile dintre China şi Statele Unite", a atras atenţia Wang.

La rândul său, Ministerul de Externe de la Beijing a transmis că negocierile comerciale cu Washingtonul nu se pot derula în contextul "ameninţărilor şi presiunilor".

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici