China, din nou în vizorul acuzaţiilor. Marea Britanie afirmă că Beijingul a oferit Rusiei ,,ajutor letal” pentru invazia din Ucraina

  • Ministrul britanic al Apărării, Grant Shapps, afirmă că serviciile de informaţii britanice dezvăluie că Beijingul ,,colaborează cu Moscova pentru echipamente de luptă”.
  • Comentariile sale par să indice faptul că Beijingul ar fi trecut la sprijinirea directă a armatei ruse din Ucraina.
2864 afișări
Imaginea articolului China, din nou în vizorul acuzaţiilor. Marea Britanie afirmă că Beijingul a oferit Rusiei ,,ajutor letal” pentru invazia din Ucraina

China, din nou în vizorul acuzaţiilor. Marea Britanie afirmă că Beijingul a oferit Rusiei ,,ajutor letal” pentru invazia din Ucraina

Ministrul britanic al Apărării, Grant Shapps, a acuzat China că a furnizat sau se pregăteşte să furnizeze Rusiei ,,ajutor letal" pentru a fi folosit de Moscova în războiul împotriva Ucrainei, scriu publicaţiile Reuters şi Financial Times.

În timpul unei conferinţe pe teme de apărare care a avut loc miercuri la Londra, ministrul britanic a declarat că serviciile de informaţii britanice deţin ,,dovezi că Rusia şi China colaborează la echipamente de luptă pentru a fi folosite în Ucraina", potrivit Financial Times.

Ministrul britanic al Apărării a afirmat că noile informaţii americane şi britanice au arătat că ,,ajutorul letal curge acum sau va curge din China către Rusia şi în Ucraina", ceea ce, potrivit acestuia, reprezintă ,,o evoluţie semnificativă".

De la începutul invaziei ruseşti în Ucraina, China a respins acuzaţiile referitoare la faptul că ar susţine maşinăria de război a Kremlinului. Cu toate acestea, ea şi-a întărit legăturile comerciale cu Rusia, după ce sancţiunile occidentale au tăiat Moscova de pe pieţele globale şi din lanţurile de aprovizionare.

Luna aceasta, SUA au sancţionat companii chineze, inclusiv două grupuri care ar fi furnizat Rusiei drone, arme şi muniţie, pe lângă cipuri, senzori şi alte tehnologii legate de domeniul militar. Anterior, în aprilie, SUA avertizase China că va fi sancţionată dacă va sprijini efortul de război al Rusiei în Ucraina.

Rusia şi China au proclamat o relaţie ,,fără limite" cu doar câteva zile înainte ca Moscova să lanseze invazia pe scară largă a Ucrainei în februarie 2022, potrivit Reuters.

De atunci, legăturile diplomatice dintre cele două ţări au fost întărite prin intermediul vizitelor oficiale, ultima fiind efectuată de preşedintele Vladimir Putin în China, la scurt timp după ce a fost învestit oficial în noul său mandat la conducerea Rusiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici