Secretarul american al Trezoreriei: SUA va sancţiona China dacă ajută Rusia în războiul din Ucraina

  • Statele Unite sunt pregătite să sancţioneze băncile şi companiile din China, precum şi conducerea de la Beijing, dacă acestea vor sprijini efortul de război al Rusiei în Ucraina, a declarat luni secretarul american al Trezoreriei, Janet Yellen.
  • SUA şi China au depus eforturi pentru a-şi restabili relaţiile, în contextul în care cele două superputeri gestionează tensiuni economice continue.
915 afișări
Imaginea articolului Secretarul american al Trezoreriei: SUA va sancţiona China dacă ajută Rusia în războiul din Ucraina

Secretarul american al Trezoreriei: SUA va sancţiona China dacă ajută Rusia în războiul din Ucraina

Secretarul Trezoreriei de stat a SUA, Janet Yellen, a declarat, în cadrul unui interviu pentru CNBC, că Washingtonul va putea lua măsuri restrictive împotriva Chinei dacă aceasta va susţine efortul de război al Rusiei în invazia din Ucraina. ,,Tot ceea ce implică sprijinirea armatei ruse în războiul lor brutal împotriva Ucrainei este inacceptabil pentru noi şi avem capacitatea de a sancţiona acest lucru", a afirmat Yellen.

Potrivit CNBC, Yellen a declarat că Departamentul Trezoreriei nu a impus asemenea sancţiuni până în prezent, întrucât relaţia comercială dintre China şi Rusia este considerată de SUA ca fiind neproblematică în mare parte. Totuşi, secretarul Trezoreriei americane a subliniat faptul că furnizarea de ajutor militar pentru Moscova, din partea Beijingului, ar putea să conducă la o serie de sancţiuni din partea Trezoreriei.

Declaraţiile au avut loc în contextul în care Washingtonul încearcă să stabilizeze relaţia diplomatică tensionată dintre cele două superputeri rămase în lume.

Biden s-a întâlnit cu omologul chinez Xi Jinping în California în noiembrie anul trecut, într-un efort de a reclădi relaţiile şi de a restabili comunicarea la nivel înalt între cele două guverne. Săptămâna trecută, cei doi preşedinţi au avut o convorbire telefonică, în cadrul căreia Joe Biden şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la ajutorul Chinei acordat Rusiei în reconstruirea industriei militare a Moscovei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici