Eveniment istoric pe scena internaţională. Se întâlnesc preşedintele american Joe Biden şi preşedintele chinez Xi Jinping

Preşedintele american Joe Biden şi preşedintele chinez Xi Jinping se vor întâlni miercuri, la San Francisco, într-o întâlnire despre care experţii spun că este foarte importantă. Liderii SUA şi China vor încerca să „stabilizeze” legăturile dintre cele două superputeri.

1715 afișări
Imaginea articolului Eveniment istoric pe scena internaţională. Se întâlnesc preşedintele american Joe Biden şi preşedintele chinez Xi Jinping

Xi Jiinping se află în SUA pentru a participa la summitul Cooperării Economice Asia-Pacific. Părţile au negociat şi au stabilit o întâlnire la nivel înalt, în încercarea de a „stabiliza" legăturile dintre cele două superputeri.

„Obiectivul nostru va fi să încercăm să luăm măsuri care să stabilizeze într-adevăr relaţia dintre Statele Unite şi China, să eliminăm unele zone de neînţelegere şi să deschidem noi linii de comunicare", a declarat, recent, un oficial de rang înalt al administraţiei.

Specialiştii mai spun că nu se aşteaptă ca întâlnirea să producă rezultate majore, dar principalul scop este evitarea unui conflict între China şi SUA. De asemenea, Consilierul pentru securitate naţională al Casei Albe, Jake Sullivan, a spus că preşedintele american Joe Biden doreşte să restabilească legăturile militare cu China.

„Preşedintele este hotărât să restabilească legăturile între militari pentru că el crede că este în interesul securităţii naţionale a SUA. Avem nevoie de aceste linii de comunicare pentru a nu exista greşeli sau erori de calcul sau de comunicare", a spus Sullivan într-un interviu acordat CBS.

Sullivan a mai spus că restabilirea legăturilor militare ar putea avea loc la toate nivelurile. Experţii estimează că întâlnirea Biden-Xi va acoperi toate problemele globale. Esste vorba despre războiul Israel-Hamas, războiul din Ucraina, legăturile Coreei de Nord cu Rusia, situaţia din Taiwan şi din Pacific, drepturile omului, producţia de fentanil, inteligenţa artificială şi relaţiile comerciale şi economice, a declarat un oficial american de rang înalt.

Întâlnirea de la San Francisco va fi doar a doua întâlnire în persoană dintre cei doi lideri de când Biden a preluat mandatul de preşedinte al SUA.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici