China îl critică pe Trump: Ameninţările preşedintelui SUA sunt nedrepte. Măsurile americanilor ar fi dezstruoase pentru Beijing

China l-a criticat luni pe preşedintele american Donald Trump pentru că a ameninţat că va întrerupe relaţiile comerciale cu statele care fac afaceri cu Coreea de Nord, respingând presiunile pentru a face mai mult în privinţa programului nuclear nord-coreean, relatează Associated Press.

2405 afișări
Imaginea articolului China îl critică pe Trump: Ameninţările preşedintelui SUA sunt nedrepte. Măsurile americanilor ar fi dezstruoase pentru Beijing

China îl critică pe Trump: Ameninţările preşedintelui SUA sunt nedrepte. Măsurile americanilor ar fi dezstruoase pentru Beijing

Donald Trump a transmis această ameninţare după ce Coreea de Nord a testat duminică, cu succes, o bombă hidrogen, fiind cel mai puternic test nuclear efectuat de Phenian. Această ameninţare a fost percepută ca un avertisment pentru China, principalul partener comercial al Coreei de Nord şi singurul aliat important al Phenianului.

Geng Shuang, un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe de la Beijing, a criticat poziţia lui Trump, considerând-o nedreaptă pentru China.

”Ceea este este în mod clar inacceptabil pentru noi este că, pe de o parte, lucrăm intens pentru a rezolva problema pe cale paşnică, iar de cealaltă parte, interesele noastre sunt subiectul sancţiunilor şi sunt puse în pericol. Asta este nedrept”, a declarat Geng Shuang, într-o conferinţă de presă, susţinută luni.

O astfel de abordare a Statelor Unite ar fi dezastruoasă dacă ar fi aplicată Chinei, SUA importând lunar bunuri din China în valoare de 40 de miliarde de dolari.

Întrebat dacă Beijingul susţine noi sancţiuni impuse de Consiliul de Securitate al ONU, Geng a precizat că poziţia Beijingului va fi stabilită după discuţiile cu membrii Consiliului de Securitate.

Geng şi-a exprimat nemulţumirea şi faţă de prim-ministrul Australiei, Malcolm Turnbull, care a afirmat că Beijingul este responsabil pentru a influenţa Coreea de Nord, ţinând cont că este principalul partener economic al Phenianului.

”Tot subliniem că nu putem să rezolvăm problema singuri. Avem nevoie ca toate părţile să lucreze în această direcţie”, a adăugat purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici