China intră în era post COVID: Economia ţării a crescut cu un precent record de 18,3%

Economia Chinei a crescut cu un precent record de 18,3% în primul trimestru al anului 2021 comparativ cu acelaşi trimestru al anului trecut.

585 afișări
Imaginea articolului China intră în era post COVID: Economia ţării a crescut cu un precent record de 18,3%

China intră în era post COVID: Economia ţării a crescut cu un precent record de 18,3%

Este cel mai mare salt al produsului intern brut (PIB) de când China a început să ţină evidenţe trimestriale în 1992. Cu toate acestea, cifrele de vineri sunt sub aşteptări, economişti anticipând o creştere de 19%, relatează BBC.

Ele sunt, de asemenea, puternic distorsionate, deoarece sunt comparate cu imensa contracţie economică de anul trecut.

În primul trimestru al anului 2020, economia Chinei a scăzut cu 6,8% din cauza măsurilor de carantină impuse la nivel naţional în debutul epidemiei de COVID-19.

„Economia naţională a avut un început bun”, a declarat Biroul Naţional de Statistică din China, care a publicat datele primului trimestru.

Dar a adăugat: „Trebuie să fim conştienţi de faptul că Covid-19 se răspândeşte în continuare la nivel global şi peisajul internaţional este complicat cu incertitudini şi instabilităţi ridicate”.

Alte cifre cheie publicate de departamentul de statistici din China indică, de asemenea, o revenire continuă.

Producţia industrială pentru luna martie a crescut cu 14,1% faţă de un an în urmă, în timp ce vânzările cu amănuntul au crescut cu 34,2%.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici