China l-a sancţionat pe un membru al Congresului SUA, după o vizită în Taiwan

Ministerul chinez de Externe a anunţat, joi, sancţionarea congresmanului Michael McCaul, preşedintele Comisiei pentru Afaceri Externe a Camerei Reprezentanţilor din Statele Unite, după vizita acestuia în Taiwan, informează agenţia Reuters.

262 afișări
Imaginea articolului China l-a sancţionat pe un membru al Congresului SUA, după o vizită în Taiwan

Michael McCaul, Facebook

Congresmanul republican Michael McCaul a efectuat o vizită în Taiwan săptămâna trecută şi s-a întâlnit cu preşedintele Tsai Ing-Wen. Preşedintele Comisiei pentru Afaceri Externe a Camerei Reprezentanţilor a semnalat sprijin pentru antrenarea militarilor taiwanezi şi accelerarea livrărilor de armament.

Vizita lui Michael McCaul în Taiwan "a afectat suveranitatea Chinei şi integritatea teritorială a ţării, transmiţând un grav semnal greşit forţelor separatiste pro-independenţă", a comunicat joi Ministerul chinez de Externe.

Beijingul a dispus sancţionarea congresmanului american prin interzicerea călătoriilor pe teritoriul Chinei, blocarea eventualelor active de pe teritoriul chinez şi oprirea interacţiunilor cu organizaţii ori persoane chineze.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici