China oferă 1 miliard de dolari pentru a facilita accesul la vaccin pentru zeci de ţări: "Suntem extrem de recunoscători"

  • China va oferi un miliard de dolari împrumut către ţările din America Latină şi Caraibe
  • Chinezii vor să faciliteze astfel accesul ţărilor din regiune la vaccinul dezvoltat de statul cu capitala la Beijing
  • Anunţul a fost făcut de Wang Yi, ministrul de Externe al Chinei
3957 afișări
Imaginea articolului China oferă 1 miliard de dolari pentru a facilita accesul la vaccin pentru zeci de ţări: "Suntem extrem de recunoscători"

China oferă 1 miliard de dolari pentru a facilita accesul la vaccin al ţările din America Latină şi Caraibe: "Suntem extrem de recunoscători"

China va oferi un miliard de dolari împrumut către ţările din America Latină şi Caraibe cu scopul de a facilita accesul acestora la vaccinul anti-coronavirus, informează CNN.

Anunţul a fost făcut de Wanh Yi, ministrul de Externe al Chinei, în timpul unei întâlniri virutale cu liderii ţărilor menţionate.

Informaţia a fost de asemenea confirmată de autorităţile mexicane: "Ministerul de Externe al Chinei a spus că vaccinul pe care îl dezvoltă va deveni un bun public universal, astfel că un miliard de euro va fi pus la dispoziţie, sub formă de împrumut, pentru a facilita accesul naţiunilor din regiune la acest antidot".

În timpul unei scurte conferinţe de presă, preşedintele mexican Andres Manuel Lopez le-a mulţumit chinezilor pentru această măsură.

"Suntem extrem de recunoscători Chinei, guvernului, dar şi preşedintelui, cu care am avut şansa să discut la telefon, atunci când am cerut ajutor pentru echipament medical. Ne-au trimis multe ajutoare de acolo, iar acum vine această ofertă", a spus Lopez.

Ţările din America Latină au devenit epicentrul pandemiei de coronavirus la sfârşitul lunii mai. O analiză a Univeristăţii Johns Hopkins a arătat că statele din regiune au suferit mai multe decese din cauza coronavirusului decât SUA şi Canada la un loc.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici