China pune gheata pe grumazul presei independente

Autorităţile din China anunţă că vor să introducă noi reguli pentru a înăspri controlul asupra presei independente.

256 afișări
Imaginea articolului China pune gheata pe grumazul presei independente

Autoritatea de reglementare a spaţiului cibernetic din China a analizat luni noile reguli care au scopul de a consolida gestionarea „self media", potrivit Reuters.

Titulatura se referă la conturile de pe reţelele de socializare care publică ştiri şi informaţii, dar care nu sunt administrate de guvern sau aprobate de stat.

Autoritatea vrea să introducă 13 reguli. La nivel declarativ, măsura va reglementa sursele de informaţii privind afacerile curente interne şi internaţionale, politicile publice şi evenimentele sociale.

De asemenea, noile reguli ar trebui să îmbunătăţească gestionarea instituţiilor de tipul „self media".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
china,
media,
reguli

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici