China se opune unor sancţiuni împotriva Iranului

"Sancţiunile nu pot rezolva în mod fundamental problema" programului nuclear iranian, a declarat joi un purtător de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, în timp ce Iranul este din nou ameninţat cu represalii.

439 afișări
Imaginea articolului China se opune unor sancţiuni împotriva Iranului

China se opune unor sancţiuni împotriva Iranului (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Purtătorul de cuvânt a fost contactat după publicarea unui raport al Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), care acuză Teheranul, un aliat al Beijingului, că a încercat să se doteze cu arma atomică.

În acest raport publicat marţi, AIEA şi-a exprimat "îngrijorări serioase" cu privire la programul nuclear iranian şi a invocat informaţii "credibile" potrivit cărora Iranul a lucrat pentru a pune la punct arma atomică.

Marile puteri care se ocupă de dosarul nuclear iranian (Germania, China, Statele Unite, Franţa, Marea Britanie şi Rusia) au reacţionat în mod diferit la acest raport.

Statele Unite analizează mijloacele unei posibile "presiuni suplimentare" asupra Iranului, iar Franţa şi Marea Britanie sunt în favoarea unor noi sancţiuni puternice împotriva Iranului.

Dar Rusia, a cărei poziţionare este aceeaşi ca cea a Chinei, a anunţat miercuri că nu va susţine noi sancţiuni, având în vedere că nu există nimic "fundamental nou" în documentul AIEA.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici