Un oficial de la Teheran ameninţă SUA: Pentru fiecare comandant iranian mort, vor fi ucişi zece ofiţeri americani

Zece ofiţeri americani vor fi ucişi în Irak şi Afganistan, dacă SUA asasinează un singur ofiţer iranian, a ameninţat un oficial militar iranian de rang înalt, citat de Fars, reacţionând faţă de o propunere de asasinare a unor oficiali militari iranieni sugerată de experţi americani.

723 afișări
Imaginea articolului Un oficial de la Teheran ameninţă SUA: Pentru fiecare comandant iranian mort, vor fi ucişi zece ofiţeri americani

Un oficial de la Teheran ameninţă SUA: Pentru fiecare comandant iranian mort, vor fi ucişi zece ofiţeri americani (Imagine: Mediafax foto/AFP)

"O mână de lideri americani fără creier, care par atinşi de maladia Alzheimer, ameninţă cu asasinarea comandanţilor Gardienilor Revoluţiei", a declarat generalul Amir Ali Hadjizadeh, comandantul forţei aerospaţiale a Gardienilor Revoluţiei, citat marţi de agenţia Fars.

"Nu trebuie să uitaţi că există comandanţi americani în Afganistan, în Irak şi în alte ţări din regiune. Dacă voi ucideţi unul singur de-ai noştri, noi vom ucide zece de-ai voştri", a ameninţat el.

Unii experţi militari americani au declarat într-o audiere în Congres, la sfârşitul lui octombrie, că Statele Unite ar trebui să asasineze comandanţi ai Gardienilor Revoluţiei.

"De ce să nu-i eliminăm? Aceşti oameni au omorât aproape o mie de-ai noştri. De ce să nu-i asasinăm? Nu sugerez o acţiune militară, sugerez operaţiuni clandestine", a declarat Jack Keane, fost comandant al Statului Major al forţelor terestre americane.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici