China şi India au început exerciţii militare comune

China şi India au început marţi manevre antiterorism armate comune, primele în ultimii cinci ani, într-un climat de diminuare a tensiunilor la frontiera dintre cele două ţări.

259 afișări
Imaginea articolului China şi India au început exerciţii militare comune

China şi India au început exerciţii militare comune (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cele două ţări au mobilizat fiecare câte un detaşament de militari pentru aceste exerciţii comune care au loc în provincia Sichuan, în sud-vestul Chinei, a anunţat presa oficială chineză.

"De la începutul anului, relaţiile dintre China şi India au înregistrat noi progrese", a comentat marţi Hong Lei, un purtător de cuvânt al Ministerului chinez de Externe.

Potrivit unor oficiali indieni, New Delhi a trimis un contingent de 162 de bărbaţi pentru a participa timp de zece zile la exerciţii militare comune cu China.

China şi India au încheiat luna trecută, la Beijing, un acord de cooperare în domeniul militar care ar trebui să diminueze riscurile unei agravări bruşte a conflictului frontalier dintre cele două ţări.

De asemenea, acordul prevede măsuri de ameliorare a comuncaţiilor.

De un sfert de secol, problema frontalieră a făcut obiectul a numeroase runde de negocieri între Beijing şi New Delhi. Cu toate acestea, incidente au loc frecvente de-a lungul frontierei dintre cele două mai populate ţări ale planetei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici