China strânge relaţiile militare cu un aliat-cheie al Rusiei

Administraţia Chinei a decis intensificarea cooperării militare cu Belarus, un aliat extrem de important al Rusiei, în contextul tensiunilor cu Occidentul.

437 afișări
Imaginea articolului China strânge relaţiile militare cu un aliat-cheie al Rusiei

China strânge relaţiile militare cu un aliat-cheie al Rusiei

Li Shangfu, ministrul chinez al Apărării, s-a întâlnit joi, la Minsk, după o vizită în Rusia, cu preşedintele Belarusului, Aleksandr Lukaşenko.

"Cooperarea noastră nu este îndreptată împotriva altor state, acest lucru este foarte important. Vrem apărarea statelor noastre şi a cetăţenilor noştri", a declarat Aleksandr Lukaşenko, citat de agenţia oficială Belta şi de site-ul german Tagesschau.de.

Liderul autoritarist de la Minsk a anunţat că forţele militare din Belarus vor efectua, în 2024, exerciţii comune cu armata chineză.

Li Shangfu, ministrul chinez al Apărării, a anunţat că vizita la Minsk are rolul consolidării cooperării militare şi pregătirii unei întrevederi la nivel de preşedinţi.

Belarus este un partener-cheie al Rusiei, în contextul tensiunilor intense cu NATO din cauza invaziei în Ucraina. În ultimul an, China a intensificat relaţiile politice, economice şi militare cu Rusia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
china,
belarus,
rusia

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici