China va reduce taxele de import pentru autovehicule la 15%

Ministerul de Finanţe de la Beijing a anunţat marţi că va reduce taxele de import pentru autovehicule de la 25% la 15%, începând din data de 1 iulie, relatează agenţia de ştiri Dpa pe pagina electronică.

607 afișări
Imaginea articolului China va reduce taxele de import pentru autovehicule la 15%

China va reduce taxele de import pentru autovehicule la 15%

Totodată, Beijingul va reduce la 6% taxele de import pentru piese auto.

Anunţul a fost făcut în condiţiile în care China a promis că va diminua restricţiile impuse investitorilor străini în domeniile auto, aeronautic şi naval.

De asemenea, anunţul survine în contextul în care secretarul Trezoreriei din Statele Unite, Steven Mnuchin, a afirmat recent că războiul comercial din SUA cu China „a luat o pauză”, ca urmare a unei înţelegeri prin care cele două state au renunţat la majorarea taxelor pentru importuri.

Preşedintele american Donald Trump, care urmăreşte cu atenţie subiectul, a transmis luni pe Twitter, după negocierile între oficialii americani şi cei chinezi că "în ceea ce priveşte China, barierele şi taxele vor fi pentru prima dată diminuate".

Lu Kang, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe de la Beijing, a anunţat tot marţi că o delegaţie americană va sosi în China pentru "discuţii detaliate" privind relaţiile comerciale bilaterale, informează site-ul postului France 24.

China este cea mai mare piaţă auto din lume, cu aproape 29 de milioane de vehicule vândute anul trecut, potrivit Asociaţiei chineze a Producătorilor de Automobile.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici