Cinci copii români depistaţi pozitiv cu noul coronavirus la o şcoală din Berlin: e cel mai mare focar din Germania / Măsura luată de autorităţi

Cinci copii români care învaţă la o şcoală din Germania au fost depistaţi pozitiv cu noul coronavirus.

2438 afișări
Imaginea articolului Cinci copii români depistaţi pozitiv cu noul coronavirus la o şcoală din Berlin: e cel mai mare focar din Germania / Măsura luată de autorităţi

sursa foto: berliner-zeitung.de

Potrivit presei germane, cinci copii români care învaţă la şcoala primară Christoph Földerich din Spandau au fost depistaţi pozitiv cu noul coronavirus. Trei dintre ei provin din aceeaşi familie, iar ceilalţi doi sunt din altă familie de români. Cei cinci copii fac parte din clase diferite.
 
Conform surselor din Ministerul Educaţiei din Germania, citate de jurnaliştii nemţi, acesta este cel mai mare focar de coronavirus depistat într-o şcoală. Cazurile au fost raportate în weekend şi deocamdată nu se ştie dacă părinţii i-au infectat pe copii sau dacă aceştia au luat virusul de la şcoală. Specialiştii germani susţin că în districul în care locuiesc cele două familii de români, precum şi în alte zone din Berlin, au fost semnalate alte cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus, cazuri care nu aveau legătură cu mediul şcolar.
 
Autorităţile germane nu au închis şcoala, ci au dispus intrarea în carantină a 59 de persoane. Mai exact, colegii copiilor români - 50 de elevi, precum şi nouă cadre didactice - profesorii care au predat la clasele în care se aflau copiii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici