Cinci persoane au murit în urma cutremurului de 8,6 din Indonezia. Cel puţin două dintre acestea au decedat din pricina crizelor cardiace

Cinci persoane au murit, dintre care cel puţin două de crize cardiace, în urma puternicului cutremur care s-a produs miercuri în largul Insulei indoneziene Sumatra, declanşând o alertă de tsunami anulată rapid în lipsa unor valuri semnificative, au anunţat joi surse oficiale.

259 afișări
Imaginea articolului Cinci persoane au murit în urma cutremurului de 8,6 din Indonezia. Cel puţin două dintre acestea au decedat din pricina crizelor cardiace

Cinci persoane au murit în urma cutremurului de 8,6 din Indonezia. Cel puţin două dintre acestea au decedat din pricina crizelor cardiace (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Cinci persoane au murit, o persoană este grav rănită, iar alte şase au suferit răni uşoare", a declarat Sutopo Purwo Nugroho, purtătorul de cuvânt al Agenţiei naţionale indoneziene pentru gestionarea catastrofelor.

Cel puţin două dintre cele cinci persoane decedate au fost victimele unor crize cardiace, a precizat el, adăugând că celelalte trei au cedat unui "şoc", fără ca despre cauzele morţii acestora să se cunoască mai multe detalii.

Oficialul a contrazis astfel informaţii oferite anterior de un reprezentant al Agenţiei locale pentru gestionarea catastrofelor naturale din provincia Aceh, cea mai apropiată de epicentru, care a anunţat că cinci persoane au murit în urma unor crize cardiace, toţi bătrâni, cu excepţia unui bărbat în vârstă de 39 de ani.

În plus, alte şapte persoane au fost rănite, inclusiv un copil. Acesta s-a rănit grav după ce a căzut dintr-un copac, a precizat Nugroho.

Cutremurul cu magnitudinea de 8,6 a avut loc miercuri în largul Insulei Sumatra, declanşând o alertă de tsunami în întreg Oceanul Indian, dar care a fost anulată rapid, în absenţa unor valuri semnificative.

Cu toate acestea, cutremurul a provocat panică, trezind spectrul tsunamiului de la 26 decembrie 2004, în care au murit aproximativ 220.000 de persoane pe ţărmurile Oceanului Indian, dintre care aproximativ 170.000 numai pe Insula Sumatra.

Joi dimineaţa viaţa revenise la normal în Banda Aceh, capitala provinciei Aceh, situată nu departe de epicentru, a constatat o jurnalistă AFP.

Ţăranii s-au întors la orezăriile lor, iar elevii la şcoală, în timp ce magazinele erau deschise în mod normal. Niciun semn al unor eventuale pagube nu era vizibil, cu excepţia zidului unei închisori, care s-a prăbuşit parţial, fără ca cineva să fie rănit.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici