Cinci persoane, contaminate cu bacteria E.coli în Olanda

Cinci cazuri de intoxicare cu bacteria E.coli enterohemoragică (Eceh) au fost înregistrate în Olanda în cazul unor persoane care s-au întors din Germania, în timp ce numărul total al deceselor s-a ridicat miercuri la 17, după moartea unei femei în apropiere de Hamburg.

213 afișări
Imaginea articolului Cinci persoane, contaminate cu bacteria E.coli în Olanda

Cinci persoane, contaminate cu bacteria E.coli în Olanda (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"În Olanda, o infecţie cu bacteria Eceh a fost confirmată la cinci pacienţi până în prezent", a declarat Ministerul Sănătăţii într-un comunicat care precizează că "toţi pacienţii s-au întors din Germania".

"Patru dintre ei au avut, în afară de dureri intestinale, dureri mari de rinichi (sindromul SHU) din cauza infecţiei", a adăugat sursa citată.

Epidemia a provocat deja 17 decese în Germania şi Suedia. O femeie în vârstă de 84 de ani, contaminată cu bacteria Eceh a decedat miercuri la Hamburg, a precizat Ministerul Sănătăţii din landul Saxonia Inferioară.

Autorităţile sanitare din Hamburg, unul dintre principalele focare ale epidemiei, au suspectat o vreme castraveţii spanioli că ar fi la originea acestei contaminări fără precedent. Acestea au recunoscut însă marţi că s-au înşelat.

Sursa contaminării nu a fost încă descoperită.

"În afară de cei cinci pacienţi, încercăm să aflăm dacă sunt şi alţi bolnavi intoxicaţi cu bacteria Eceh", a subliniat ministerul olandez.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici