STUDIU  Cine erau primii oameni care au părăsit Africa şi au sosit în Europa?

Descoperirea ar putea schimba modul în care înţelegem evoluţia umană şi diversitatea genetică.

542 afișări
Imaginea articolului Cine erau primii oameni care au părăsit Africa şi au sosit în Europa?

DALL-E/Bing AI

O nouă cercetare sugerează că primii oameni care au părăsit Africa acum 200.000 de ani nu erau Homo sapiens, ci specii mai vechi, cunoscute ca Homo erectus, Homo neanderthalensis  şi Homo heidelbergensis. 

Aceştia ar fi migrat spre Asia şi Europa, unde s-ar fi întâlnit cu alte specii de hominizi, transmite Science Alert

Un studiu genomic condus de cercetătorii de la Universitatea McGill şi de la Universitatea din California-Davis sugerează că istoria familiei noastre nu este o singură linie dreaptă care urmăreşte istoria evoluţiei a unei specii, ci o reţea care conectează o diversitate de familii care se întind pe tot cuprinsul continentului african

Studiul se bazează şi pe analiza unor fosile care aparţin unor indivizi hibrizi.

Descoperirile susţin o ipoteză multiregională, şi anume, că înainte ca specia noastră să părăsească Africa şi să sosească în Europa, a existat un flux continuu de gene între cel puţin două populaţii diferite.

„În momente diferite, oamenii care au îmbrăţişat modelul clasic al unei singure origini pentru Homo sapiens au sugerat că oamenii moderni au apărut pentru prima dată în Africa de Est sau de Sud”, explică geneticianul populaţiei Brenna Henn de la Universitatea din California Davis.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici