Cine este femeia care luptă cot la cot alături de Volodimir Zelenski contra ruşilor. Irina Veresciuk, viceprim-ministrul ucrainean devenit un simbol al curajului

Născută în 1979, Veresciuk, este una dintre puţinele chipuri ale guvernului, pe lângă Zelenski, care apare în public la aceste ore. A studiat la Institutul Militar, apoi a absolvit Dreptul.

20733 afișări
Imaginea articolului Cine este femeia care luptă cot la cot alături de Volodimir Zelenski contra ruşilor. Irina Veresciuk, viceprim-ministrul ucrainean devenit un simbol al curajului

Până acum câteva luni, a participat la vizite oficiale în costum albastru. Acum, de când ruşii au invadat Ucraina, în fiecare zi, Irina este în haine militare.

Născută în 1979, Irina Veresciuk este unul dintre puţinele chipuri ale guvernului aflat lângă preşedintele Volodymyr Zelensky care apare în public, în aceste ore.

Cuvintele sale, în timp ce relatează despre victimele şi civilii care suferă în Mariupol, Kiev şi alte oraşe aflate sub asediu, duc mai departe mesajele preşedintelui, cerând sprijinul NATO şi acuzându-l pe Putin de atrocităţi împotriva umanităţii.

Viceprim-ministru din noiembrie anul trecut, cu funcţia de ministru pentru reintegrarea teritoriilor ocupate temporar, Veresciuk are Kievul în suflet, deşi s-a născut la Lvov şi tot aici s-a format şi şi-a petrecut cea mai mare parte a vieţii.

„Hillary ucraineană”

La Lviv, cum numesc oraşul ucrainenii, a studiat la Institutul Militar al Politehnicii, unde a absolvit specializarea „informaţii internaţionale”. Apoi, a studia Dreptul cu o altă specializare, administraţia de stat.

A început serviciul ca ofiţer de armată şi a începutu cariera politică.

Irina Veresciuk a început de jos. Mai întâi, ca adjunct al şefului administraţiei regionale de stat Zhovkva, apoi 5 ani la cârma oraşului natal, Rava-Ruska, un municipiu de lângă Lvov, cu 9.000 de locuitori.

La 30 de ani, devine cea mai tânără femeie-primar din ţară. Irina a fost supranumită „Hillary ucraineană”. La alegerile din 2019a, intra în Rada, Parlamentul ucrainean, pentru acelaşi partid ca şi Zelenski. Lucrează în comisiile de Apărare şi Informaţii.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici