Cine este ministrul francez de Interne Manuel Valls, care susţine că Franţa "nu poate primi toată mizeria din lume şi din Europa"

Ministrul francez de Interne, Manuel Valls, care este aşteptat astăzi în România, alături de ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Bernard Cazeneuve, pentru a discuta despre problema romilor a jucat un rol esenţial în campania electorală a actualului preşedinte francez, François Hollande.

1223 afișări
Imaginea articolului Cine este ministrul francez de Interne Manuel Valls, care susţine că Franţa "nu poate primi toată mizeria din lume şi din Europa"

Manuel Valls (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Născut la 13 august în 1962 la Barcelona, Manuel Valls ocupă funcţia de ministru de Interne al Franţei din luna mai.

Valls a fost reales deputat în prima circumpscripţie din Essone, la 17 iunie, el fiind ales pentru prima dată în această funcţie în 2002, se arată în biografia sa publicată pe site-ul Guvernului francez.

În 2001 a devenit primar al oraşului Evry, iar în perioada 1998-2002 a fost vicepreşedinte al Consiliului regional din Ile-de-France. De asemenea, în perioada 1997-2001, a fost responsabil de comunicare şi de relaţiile cu presa în cadrul cabinetului premierului.

Manuel Valls, al cărui tată (Xavier Valls) s-a refugiat în Franţa în 1948 din cauza regimului franchist, vorbeşte patru limbi: franceza, catalana, spaniola şi italiana, nota Le Journal du Dimanche într-un material publicat imediat după numirea acestuia în funcţia de ministru de Interne.

El a obţinut cetăţenia franceză prin naturalizare, în 1982, iar apoi a intrat în Partidul Socialist, devenind ataşatul parlamentar al lui Michel Rocard. De altfel, ascensiunea sa în domeniul politic a fost rapidă, scrie presa franceză.

Absolvent de istorie la Universitatea Paris I-Tolbiac, Manuel Valls se căsătoreşte în 1987 cu Nathalie Soulié, cu care are patru copii. Divorţează, iar la 1 iulie 2010 se căsătoreşte cu violonista Anne Gravoin.

În 2007, Nicolas Sarkozy îi propune lui Manuel Valls să intre în guvernul Fillon, însă acesta refuză oferta.

În campania electorală pentru alegerile prezidenţiale din 2012, Valls, recunoscut pentru talentul său oratoric, devine director de comunicare pentru François Hollande, remarcându-se prin atenţia sa la detalii şi devenind indispensabil pentru actualul preşedinte al Franţei. De altfel, nota Le Telegramme, ambiţia lui Valls a fost să devină omul puternic al echipei Hollande, iar pariul a fost câştigat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici