Ministrul francez de Interne referitor la dosarul romilor: "Franţa nu poate primi toată mizeria din lume şi din Europa"

Franţa "nu poate primi toată mizeria din lume şi din Europa", a afirmat marţi, în legătură cu dosarul romilor, ministrul francez de Interne Manuel Valls, aşteptat miercuri în România împreună cu colegul său de guvernare, Bernard Cazeneuve, care deţine portofoliul Afacerilor Externe.

1318 afișări
Imaginea articolului Ministrul francez de Interne referitor la dosarul romilor: "Franţa nu poate primi toată mizeria din lume şi din Europa"

Ministrul francez de Interne referitor la dosarul romilor: "Franţa nu poate primi toată mizeria din lume şi din Europa" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Astăzi, nu putem să ne permitem să primim toate aceste populaţii care sunt condamnaţii pământului, care sunt hărţuite în ţara lor, care sunt discriminate", a declarat el pentru BFMTV şi RMC.

Franţa "are partea sa în materie de azil, în materie de inserţie, dar mesajul este clar: fermitatea", a adăugat el.

"Fără îndoială, înainte de sfârşitul lunii septembrie, 7.000 de români sau bulgari vor fi repatriaţi prin sistemul de ajutor pentru reîntoarcere" în ţara lor, a mai spus ministrul, recunoscând totuşi că există "şi alţii care au sosit".

Populaţia de romi este estimată de asociaţii în Franţa la circa 15.000.

Manuel Valls este aşteptat miercuri în România alături de ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Bernard Cazeneuve.

"Esenţialul soluţiei se găseşte la nivel european", a amintit Manuel Valls.

"Franţa nu poate primi toată mizeria lumii, dar trebuie să-şi ia partea sa", a declarat în 1989 socialistul Michel Rocard, atunci când era premier.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici