Ciocniri între poliţia israeliană şi palestinieni pe Esplanada Moscheilor

Ciocniri între forţele de securitate israeliene şi zeci de palestineini au avut loc miercuri dimineaţă pe Esplanada Moscheilor din Ierusalim, în semn de protest faţă de prezenţa unor turişti israelieni în acest loc sfânt.

141 afișări
Imaginea articolului Ciocniri între poliţia israeliană şi palestinieni pe Esplanada Moscheilor

Ciocniri între poliţia israeliană şi palestinieni pe Esplanada Moscheilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Palestinienii au aruncat cu pietre şi coctailuri Molotov asupra membrilor forţelor de securitate israeliene, iar cinci persoane au fost rănite, a anunţat poliţia israeliană.

Calmul a revenit miercuri după-amiază în zonă, după ce poliţia israeliană a arestat mai mulţi palestinieni.

Ciocnirile au izbuncit după ce 90 de israelieni au fost autorizaţi să meargă pe Esplanada Moscheilor înaintea sărbătoririi Anului Nou Evreiesc. Doi dintre cei 90 de israelieni au fost arestaţi pentru tulburarea ordinii publice, a anunţat poliţia israeliană.

Esplanada este revendicată atât de musulmani, care o numesc Nobilul Sanctuar (Haram al-Sharif), cât şi de evrei, fiind cel mai sfânt loc al mozaismului - Muntele Templului, referire la zidul rămas din al doilea Templu iudaic, distrus de romani în anul 70 d.Hr, şi reprezintă o permanentă sursă de tensiuni între cele două comunităţi.

Evreii sărbătoresc începând de miercuri seară Roş Haşana (Anul Nou Evreiesc). Poliţia isralieană a consolidat măsurile de securitate în jurul Oraşului Sfânt.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici