Clericul musulman Fethullah Gülen, principalul adversar al lui Erdogan, este vizat de o anchetă

Procuratura din Ankara a lansat o anchetă pentru tentativă de lovitură de stat pe numele clericului Fethullah Gülen, stabilit în Statele Unite şi acuzat de premierul Recep Tayyip Erdogan că ar complota împotriva lui.

79 afișări
Imaginea articolului Clericul musulman Fethullah Gülen, principalul adversar al lui Erdogan, este vizat de o anchetă

Gülen şi Erdogan (Imagine: Arhiva Mediafax Foto / AFP)

"Există acuzaţii grave, în principal de spionaj. Adepţii lui Fethullah Gülen au creat un stat în stat, reuşind să facă interceptări la cele mai secrete reuniuni guvernamentale", a explicat ministrul turc al Culturii, Omer Celik, citat de postul NTV.

În acest context, Parchetul din Ankara a declanşat o anchetă pentru "tentativă de înlăturare a Guvernului Turciei".

Premierul Erdogan a anunţat marţi că Fethullah Gülen, fostul său aliat devenit adversar, este vizat de o investigaţie, cerând extrădarea acestuia din Statele Unite.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici