Coaliţia condusă de Arabia Saudită reia raidurile împotriva rebelilor şiiţi în Yemen

Coaliţia condusă de saudiţi a reluat raidurile aeriene împotriva rebelilor şiiţi din Yemen, luni dimineaţa, după expirarea armistiţiului umanitar de cinci zile, relatează DPA, în pagina electronică.

215 afișări
Imaginea articolului Coaliţia condusă de Arabia Saudită reia raidurile împotriva rebelilor şiiţi în Yemen

Coaliţia condusă de Arabia Saudită reia raidurile împotriva rebelilor şiiţi în Yemen (Imagine: HEPTA/Mediafax Foto)

Raidurile au vizat rebelii houthi din al-Awlaban şi al-Arish, în sudul provinciei Aden, a anunţat Al Jazeera, citând oficiali saudiţi. Armistiţiul a expirat duminică, la ora 23.00 (23.00 ora României).

Televiziunea al-Masirah susţinută de rebeli a anunţat că artileria saudită a vizat poziţii din al-Dalih, în apropiere de graniţa cu Arabia Saudită, şi din regiunea muntoasă al-Ghawr, potrivit Al-Jazeera.

Duminică, trimisul ONU în Yemen, Ismail Ould Cheikh Ahmed, a cerut ca armistiţiul să fie extins cu cinci zile.

"Cerem încetarea violenţei şi deblocarea asistenţei umanitare în Yemen", a declarat un diplomat din Mauritania la o conferinţă pe tema Yemenului care a început duminică la Riyad.

Aproximativ 400 de politicieni şi lideri tribali din Yemen participă la o conferinţă de trei zile.

Rebelii şiiţi susţinuţi de Iran, care controlează zone extinse din Yemen, au refuzat să participe la întâlnire afirmând că scopul acesteia este să îl reinstaureze pe preşedintele recunoscut internaţional Abd Rabu Mansour Hadi, pe care mişcarea şiită l-a forţat să fugă din ţară.

Încetarea focului a avut ca scop facilitarea distribuirii ajutorului umanitar civililor. Părţile se acuză reciproc de încălcarea lui.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici