Coaliţia condusă de SUA a lansat pe teritoriul Statului Islamic manifeste care promit "libertate"

O coaliţie condusă de Statele Unite a aruncat din nou manifeste peste capitala de facto a grupării Stat Islamic în Siria, promiţându-le locuitorilor că "libertatea va veni" în regiune, au declarat activişti citaţi de agenţia Associated Press în pagina electronică.

313 afișări
Imaginea articolului Coaliţia condusă de SUA a lansat pe teritoriul Statului Islamic manifeste care promit "libertate"

Coaliţia condusă de SUA a lansat pe teritoriul Statului Islamic manifeste care promit "libertate"

Gruparea "Raqqa este sacrificat în tăcere", care se opune organizaţiei Stat Islamic, şi Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), un ONG cu sediul în Marea Britanie, au spus că pliantele aveau desene cu extremişti morţi şi steagurile întoarse invers.

Manifestele conţineau de asemenea o fotografie în care puteau fi văzuţi patru luptători din cadrul principalei miliţii kurde, Unităţile de protecţie a poporului sau YPG, însoţită de textul în limba arabă "Libertatea va veni".

Ultimele manifeste au fost lansate în condiţiile în care membrii YPG avansau în nordul Siriei, ajungând la aproximativ 50 de kilometri nord de Raqqa.

Avioanele de luptă ale coaliţiei au mai aruncat asemenea pliante în trecut.

Tot duminică, extremiştii au dat un termen de patru zile Internet cafe-urilor să înceteze să ofere conexiune wireless caselor învecinate, au anunţat OSDO şi grupul "Raqqa este sacrificat în tăcere". Decizia vine la două săptămâni după ce extremiştii au publicat o înregistrare video care prezenta uciderea a doi sirieni în Rakka, suspectaţi de spionaj.

Califatul proclamat de gruparea Stat Islamic ocupă aproximativ o treime din suprafaţa Siriei şi Irakului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici