Complot terorist, dejucat în Arabia Saudită. Sute de membri ai grupului Stat Islamic au fost arestaţi

Serviciile de securitate din Arabia Saudită au arestat, sâmbătă, 431 de presupuşi membri ai reţelei teroriste Stat Islamic suspectaţi că pregăteau atacuri la moschei şiite, informează BBC News online.

2244 afișări
Imaginea articolului Complot terorist, dejucat în Arabia Saudită. Sute de membri ai grupului Stat Islamic au fost arestaţi

Arabia Saudită a dejucat un complot terorist, arestând sute de membri ai grupului Stat Islamic

Cei mai mulţi dintre suspecţi sunt cetăţeni saudiţi, dar există şi militanţi din alte ţări, inclusiv din Yemen şi din Siria, a comunicat Ministerul saudit de Interne.

Islamiştii, simpatizanţi şi membri ai organizaţiei teroriste sunnite Stat Islamic, sunt acuzaţi că pregăteau o serie de atacuri sinucigaşe la moschei şiite de pe teritoriul saudit.

Arabia Saudită participă la coaliţia internaţională coordonată de Statele Unite care efectuează raiduri aeriene împotriva poziţiilor din Irak şi Siria ale reţelei Stat Islamic.

"Teroriştii pregăteau atacuri sinucigaşe şi asasinate. Erau vizate moschei, cel puţin o misiune diplomatică, obiective ale serviciilor de securitate şi instituţii", a comunicat Ministerul saudit de Interne.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici