Coletele-capcană expediate din Yemen conţineau 300 şi 400 de grame de pentrită

Cele două colete-capcană, expediate din Yemen către Statele Unite, conţineau 300 şi respectiv 400 de grame de pentrită, un explozibil puternic, a declarat luni o sursă guvernamentală germană.

53 afișări
Imaginea articolului Coletele-capcană expediate din Yemen conţineau 300 şi 400 de grame de pentrită

Coletele-capcană expediate din Yemen conţineau 300 şi 400 de grame de pentrită (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Dacă aceste colete ar fi explodat, "ar fi provocat pagube considerabile", a adăugat sursa citată.

Coletul interceptat în Dubai, transportat la bordul unui avion de pasageri al companiei Qatar Airways, conţinea 300 de grame de explozibil, iar celălalt, interceptat în Marea Britanie, după ce a tranzitat Germania, conţinea 400 de grame, a precizat sursa.

Cele două colete-capcană, adresate unor lăcaşuri de cult evreieşti din Chicago, au fost interceptate vineri pe aeroporturile din Dubai şi din East Midlands, în centrul Angliei.

Principalul consilier antiterorism al preşedintelui american Barack Obama, John Brennan, a declarat duminică, fără a cita vreun nume, că artificierul care a conceput coletele-capcană pare să fie acelaşi care a fabricat dispozitivul exploziv ascuns în lenjeria unui tânăr nigerian, pentru atentatul eşuat de la Crăciun, din 2009.

Conform postului de televiziune american ABC, tânărul nigerian avea 80 de grame de pentrită asupra sa.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici