Un fost membru al-Qaida, sursa informaţiilor cu privire la coletele-capcană

Informaţiile cruciale care au dus la descoperirea a două colete-capcană vineri, în avioane care plecaseră din Yemen şi se îndreptau spre Statele Unite, au fost primite de la un fost membru al-Qaida şi fost deţinut la Guantanamo, au declarat oficiali britanici, citaţi de BBC News Online.

23 afișări
Imaginea articolului Un fost membru al-Qaida, sursa informaţiilor cu privire la coletele-capcană

Un fost membru al-Qaida, sursa informaţiilor cu privire la coletele-capcană (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Jabr al-Faifi, cunoscut ca fiind un fost deţinut la închisoarea americană Guantanamo, din Cuba, s-a predat autorităţilor din Arabia Saudită în urmă cu două săptămâni, au declarat oficialii citaţi de BBC.

După ce a fost eliberat de la Guantanamo, el a intrat într-un program de reabilitare în Arabia Saudită, apoi s-a alăturat reţelei al-Qaida din Yemen.

Ulterior, el a contactat autorităţile saudite, afirmând că vrea să se întoarcă acasă, iar predarea sa a fost aranjată prin intermediul Guvernului yemenit, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, generalul Mansur al-Turki.

Jabr al-Faifi ar fi unul dintre foştii deţinuţi de la Guantanamo care au fost trimişi în Arabia Saudită pentru reabilitare, în decembrie 2006.

Oficiali americani au declarat că sauditul Ibrahim Hassan al-Asiri, principala persoană care fabrică bombe pentru al-Qaida în Yemen, este un suspect-cheie în cazul celor două colete-capcană expediate din Yemen către Statele Unite şi interceptate în Dubai şi Marea Britanie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici