Studenta arestată în Yemen, în cazul coletelor-capcană, a fost eliberată

Studenta arestată sâmbătă în Yemen, în cazul coletelor-capcană atribuite reţelei al-Qaida şi destinate Statelor Unite, a fost eliberată duminică, a anunţat un oficial yemenit.

24 afișări
Imaginea articolului Studenta arestată în Yemen, în cazul coletelor-capcană, a fost eliberată

Studenta arestată în Yemen, în cazul coletelor-capcană, a fost eliberată (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Femeia are obligaţia de a se prezenta atunci când autorităţile îi cer acest lucru, potrivit sursei citate.

"Fiica mea a fost eliberată, la fel şi mama ei, arestată odată cu ea. Ea este nevinovată", a afirmat Mohammad al-Samaui, tatăl lui Hanane al-Samaui, tânăra în vârstă de 22 de ani.

Autorităţile yemenite anunţaseră sâmbătă seara că au arestat o femeie, după ce au descoperit numărul său de telefon mobil în borderourile coletelor adresate unor lăcaşuri de cult evreieşti din Chicago, interceptate pe aeroporturi din Dubai şi din Marea Britanie.

Un singur colet a fost expediat de o femeie, care a "uzurpat identitatea" lui Hanane al-Samaui şi a pus numărul ei de telefon pe borderou, a declarat un oficial din serviciile de securitate yemenite. Cel de-al doilea colet a fost expediat de un bărbat, a precizat el.

Peste 500 de studenţi ai Facultăţii de Inginerie din cadrul Universităţii din Sanaa au defilat duminică în campus, purtând banderole care făceau apel la eliberarea tinerei.

O organizaţie de apărare a drepturilor omului din Yemen şi-a exprimat îndoiala privind vinovăţia femeii. "Ştim foarte bine că al-Qaida nu lasă niciodată urme", a declarat Abdel Rahmane Barmane, din cadrul organizaţiei Hood.

Un tânăr saudit, cunoscut pentru faptul că este un artificier al reţelei al-Qaida din Yemen, este un "suspect-cheie" în ancheta privind descoperirea a două colete-capcană în Marea Britanie şi la Dubai vineri, a declarat duminică un oficial antiterorist american.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici