Columbia: o bază a rebelilor a fost bombardată de armată, 10 oameni au murit

O tabără a rebelilor columbieni a fost bombardată de armată şi poliţie. 10 oameni au murit, dar nu se ştie dacă printre victime este şi liderul grupării, potrivit BBC.

276 afișări
Imaginea articolului Columbia: o bază a rebelilor a fost bombardată de armată, 10 oameni au murit

Columbia: o bază a rebelilor a fost bombardată de armată, 10 oameni au murit

Cel puţin 10 persoane au fost ucise într-o operaţiune a forţelor de securitate columbiene care viza un grup de rebeli care au respins acordul de pace din 2016.

Operaţiunea comună a poliţiei şi armatei viza şi un bărbat cunoscut sub numele de Iván Mordisco, care conduce o facţiune separatistă a Forţelor Armate Revoluţionare din Columbia (Farc).

Poliţia a declarat că deţinea informaţii potrivit cărora Mordisco se afla în tabără.

Nu este încă clar dacă acesta se numără printre cei ucişi în atac.

Presa columbiană a relatat că forţele aeriene au bombardat mai întâi tabăra din regiunea Caquetá din sudul ţării, înainte ca aproape 300 de soldaţi şi poliţişti să intervină.

Operaţiunea, denumită Jupiter, ar fi fost planificată timp de două luni.

Persoanele ucise nu au fost încă identificate, dar oficialii au declarat că este vorba despre şase bărbaţi şi patru femei care aparţineau grupului rebel disident Farc.

Farc sunt rebeli marxişti care au purtat un război sângeros împotriva guvernului columbian timp de peste cinci decenii.

Ei au semnat un acord de pace cu guvernul în 2016, iar majoritatea luptătorilor săi au depus armele. Cu toate acestea, unii dintre membrii săi nu au fost de acord cu termenii procesului de pace şi au continuat să lupte.

Rebelii conduşi de Mordisco sunt implicaţi în activităţi criminale, cum ar fi extorcarea fermierilor, mineritul ilegal şi producţia şi traficul de coca, materia primă pentru cocaină.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici