Columbia: ultima grupare de gherilă activă din ţară a acceptat un armistiţiu

Guvernul columbian şi ultima grupare rebelă activă din Columbia au convenit asupra unui armistiţiu. Dacă documentul va fi semnat, pacea se va instaura după aproape 60 de ani, potrivit BBC.

392 afișări
Imaginea articolului Columbia: ultima grupare de gherilă activă din ţară a acceptat un armistiţiu

Sursa foto: Twitter

Armata de Eliberare Naţională (ELN) a anunţat că armistiţiul va intra în vigoare joi, înainte de o încetare totală a focului în luna august. A doua parte a acordului va intra în vigoare pe 3 august pentru o perioadă de şase luni.

Ministrul columbian al apărării a confirmat că forţelor armate li se va cere să oprească ofensiva începând tot de joi.

Dacă părţile vor respecta condiţiile acordului, va fi cea mai lungă oprire a conflictului care a izbucnit în 1964.

Totuşi, experţii sunt sceptici în privinţa reuşitei acestui acord. Membrii ELN au ucis trei poliţişti în nord-estul Columbiei în ziua în care a fost anunţată încetarea focului. De asemenea, cu o săptămână mai devreme, forţele guvernamentale au ucis şase soldaţi ai grupului în estul ţării.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici