Comandanţii irakieni care au renunţat la lupta pentru Ramadi în faţa SI, judecaţi de Curtea marţială

Premierul irakian, Haidar al-Abadi, a aprobat recomandarea anchetatorilor de a demara procedurile în faţa Curţii marţiale împoriva comandanţilor armatei care au renunţat la luptă în oraşul Ramadi, în confruntările cu gruparea teroristă Stat Islamic, relatează Radio Free Europe/Radio Liberty.

354 afișări
Imaginea articolului Comandanţii irakieni care au renunţat la lupta pentru Ramadi în faţa SI, judecaţi de Curtea marţială

Comandanţii irakieni care au renunţat la lupta pentru Ramadi în faţa SI, judecaţi de Curtea marţială (Imagine: Hepta / Mediafax Foto)

Anunţul a fost publicat pe site-ul lui Abadi duminică, dar deocamdată nu este clar câţi comandanţi vor fi judecaţi.

Ramadi, care este capitala provinciei Anbar, din vestul Irakului, a fost cucerit de combatanţii grupării extremiste Stat Islamic în mai. Pierderea acestui oraş este considerată cea mai gravă înfrângere pentru armata irakiană din ultimul an.

Forţele irakiene luptă în prezent pentru a recuceri oraşul, fiind antrenate şi susţinute pe cale aeriană de coaliţia internaţională condusă de Statele Unite.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici