Comandantul vasului de croazieră scufundat este criticat extrem de dur de rudele victimelor

Fratele uneia dintre persoanele dispărute în urma naufragiului vasului de croazieră Costa Concordia îl critică dur pe comandantul navei, afirmând că, în altă ţară, acesta ar fi la închisoare.

415 afișări
Imaginea articolului Comandantul vasului de croazieră scufundat este criticat extrem de dur de rudele victimelor

Comandantul vasului de croazieră scufundat este criticat extrem de dur de rudele victimelor (Imagine: Mediafax foto/AFP)

"Dacă s-ar fi întâmplat în altă ţară, ar fi la închisoare", a declarat Kevin Rebello, al cărui frate, un membru al echipajului, cetăţean indian, este dat dispărut după accident.

"Nu era la Disneyland; s-a jucat cu vieţile oamenilor. Sunt foarte revoltat", afirmă el.

"Fratele meu a rămas pe navă pentru a-i ajuta pe alţii, dar căpitanul ar fi trebuit să părăsească ultimul nava. Nu pot accepta că a plecat atât de repede", subliniază el.

Comandantul navei Concordia, Francesco Schettino, este acuzat de omor multiplu prin imprudenţă, naufragiu şi abandonarea navei. În prezent, el este în arest la domiciliu.

Kevin Rebello a discutat cu 120 de persoane originare din Bombay care s-au aflat pe navă, pentru a afla ce s-a întâmplat cu fratele său. Russel Rebello se angajase pe nava Concordia în octombrie. El speră totuşi că fratele său s-a salvat şi este undeva în siguranţă.

Nava Costa Concordia s-a lovit de stânci vineri seară, la 500 de metri de Insula Giglio.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici