Combustibilul din alte două reactoare de la Fukushima ar putea fi topit

Operatorul centralei nucleare japoneze Fukushima a recunoscut, marţi, că este posibil ca şi barele de combustibil aflate în reactoarele 2 şi 3 să se fi topit în urma accidentului provocat de cutremurul urmat de tsunami din martie.

405 afișări
Imaginea articolului Combustibilul din alte două reactoare de la Fukushima ar putea fi topit

Combustibilul din alte două reactoare de la Fukushima ar putea fi topit, afirmă TEPCO (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Este posibil ca topirea să se fi produs şi în interiorul reactoarelor 2 şi 3", a declarat un purtător de cuvânt al Tokyo Electric Power (TEPCO), care a anunţat ultimele analize ale măsurilor aplicate la centrala Fukushima Daiichi.

"Cea mai mare parte a combustibilului a căzut, fără îndoială, în partea inferioară a cuvelor sub presiune, aşa cum s-a întâmplat şi la reactorul numărul 1", a precizat el.

Purtătorul de cuvânt a afirmat că reactoarele sunt stabile, iar operaţiunile de răcire a acestora se desfăşoară normal.

Timp de mai multe săptămâni după catastrofa din 11 martie, TEPCO şi guvernul japonez au făcut referiri la o topire parţială, afirmând că reactoarele sunt relativ stabile, iar scurgerile radioactive periculoase sunt în mare parte controlate.

Cutremurul urmat de un tsunami de proporţii din 11 martie a provocat cel mai grav accident nuclear civil înregistrat după cel de la Cernobîl din 1986.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici