Comisarul Consiliului Europei pentru Drepturile Omului îndeamnă Slovenia să facă mai mult pentru a ajuta migranţii care îşi caută azil

Comisarul Consiliului Europei pentru Drepturile Omului, Nils Muiznieks a îndemnat marţi Slovenia să evite aplicarea unei noi legi care să îi închidă frontierele pentru majoritatea migranţilor ilegali, şi să accelereze în prealabil procedurile pentru a-i ajuta pe aceştia să obţină azil, informează Reuters.

323 afișări
Imaginea articolului Comisarul Consiliului Europei pentru Drepturile Omului îndeamnă Slovenia să facă mai mult pentru a ajuta migranţii care îşi caută azil

Comisarul Consiliului Europei pentru Drepturile Omului îndeamnă Slovenia să facă mai mult pentru a ajuta migranţii care îşi caută azil

"Slovenia devine o ţară de destinaţie pentru majoritatea migranţilor care îşi caută azil, iar autorităţile ar trebui să îmbunătăţească calitatea serviciilor pe care le pun la dispoziţie, inclusiv prin scurtarea duratei procedurilor de obţinere a azilului", a declarat marţi Nils Muiznieks, comisarul Consiliului Europei pentru Drepturile Omului, într-un raport referitor la Slovenia.

Potrivit datelor Ministerului de Interne din Slovenia, o procedură standard de obţinere a azilului durează de obicei aproximativ şapte luni, dar ea poate ajunge, în unele cazuri, la peste un an. În ultimul an Slovenia a primit aproximativ 1308 cereri de azil.

Slovenia a suferit presiuni publice la fel ca state vecine, precum Ungaria şi Austria în vederea înăspririi restricţiilor vamale. În ianuarie, Parlamentul din Slovenia a adoptat o legislaţie care ar permite autorităţilor să închidă graniţele migranţilor ori de cîte ori parlamentarii ar considera că acest lucru este necesar pentru securitatea naţională. Legea nu a fost însă invocată până în prezent.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici