Comisia Electorală Centrală contestă rezultatele prezentate pentru alegerile din Chişinău

Comisia Electorală Centrală contestă informaţiile prezentate luni dimineaţă de Consiliul Electoral din Chişinău, afirmând că până în prezent au fost procesate doar 43 la sută din voturi, nu 99 la sută cum anunţase anterior biroul electoral din capitala R.Moldova.

1121 afișări
Imaginea articolului Comisia Electorală Centrală contestă rezultatele prezentate pentru alegerile din Chişinău

Comisia Electorală Centrală contestă rezultatele prezentate pentru alegerile din Chişinău (Imagine: Alin Matei/Arhiva Mediafax Foto)

Preşedintele Comisiei Electorale Centrale, Iurie Ciocan, susţine că au fost procesat doar 43 la sută din voturi, relatează PRO TV Chişinău. La rândul său, viceprimarul Nistor Grozavu confirmă datele prezentate de biroul din Chişinău.

Luni dimineaţă, Consiliul Electoral din Chişinău anunţa că, după numărarea a 99 la sută din voturi, candidatul comunist la Primăria capitalei, Igor Dodon, a obţinut 52 la sută din voturi, în timp ce primarul în exerciţiu, liberalul Dorin Chirtoacă, a fost votat de 43 la sută dintre alegători.

Conform acestor rezultate, Dodon urma să devină primar al capitalei moldovene din primul tur de scrutin.

Republica Moldova a organizat duminică alegeri locale, pentru desemnarea a 898 de primari de localităţi şi 11.740 de consilieri locali.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici