Comisia Europeană dă în judecată Polonia, Ungaria şi Cehia pentru refuzul lor de a găzdui refugiaţi/ România îndemnată să pună corect în aplicare directivele privind migraţia legală

Comisia Europeană va reclama Polonia, Ungaria şi Republica Cehă la Curtea de Justiţie a UE în legătură cu faptul că nu şi-au respectat obligaţiile legale privind transferul solicitanţilor de azil, se arată într-un comunicat publicat joi de instituţia UE.

689 afișări
Imaginea articolului Comisia Europeană dă în judecată Polonia, Ungaria şi Cehia pentru refuzul lor de a găzdui refugiaţi/ România îndemnată să pună corect în aplicare directivele privind migraţia legală

Comisia Europeană dă în judecată Polonia, Ungaria şi Cehia pentru refuzul lor de a găzdui refugiaţi/ România ]ndemnat să pună corect în aplicare directivele privind migraţia legală

La 15 iunie 2017, Comisia a lansat proceduri de constatare a neîndeplinirii obligaţiilor împotriva Republicii Cehe, a Ungariei şi a Poloniei. Răspunsurile oferite de cele trei state membre nu au fost considerate satisfăcătoare, iar Comisia a decis să treacă la etapa următoare din cadrul procedurilor de constatare a neîndeplinirii obligaţiilor, transmiţând avize motivate la 26 iulie 2017, informează instituţia UE.

În pofida confirmării de către Curtea de Justiţie a UE a validităţii mecanismului de transfer prin hotărârea sa din 6 septembrie, Republica Cehă, Ungaria şi Polonia continuă să îşi încalce obligaţiile legale. Răspunsurile primite nu au fost nici de această dată considerate satisfăcătoare, iar cele 3 state membre nu au dat niciun indiciu că vor contribui la punerea în aplicare a mecanismului de transfer de urgenţă. Acesta este motivul pentru care Comisia a decis să confirme faptul că încălcările pe care le identificase în avizele sale motivate rămân valabile şi în prezent şi să treacă la etapa următoare a procedurii de constatare a neîndeplinirii obligaţiilor.

Aceste state au refuzat să găzduiască azilanţi, afirmând că refugiaţi, majoritatea musulmani, nu se vor putea integra în societăţile omogene, predominant creştine din aceste ţări. În plus, cele trei ţări au indicat atentatele comise recent de islamişti în Europa drept un motiv suplimentar pentru refuzul lor, informează agenţia de ştiri Reuters.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici