Complotul terorist care viza obiective militare din Franţa era comandat de gruparea SI - procuror

Un jihadist din cadrul grupării Stat Islamic, care s-ar afla în prezent în Siria, i-a cerut unuia dintre cei trei suspecţi arestaţi pentru un complot vizând obiective militare franceze să atace Franţa, a anunţat vineri procurorul din Paris, într-un comunicat citat de FranceTV în pagina electronică.

150 afișări
Imaginea articolului Complotul terorist care viza obiective militare din Franţa era comandat de gruparea SI - procuror

Complotul terorist care viza obiective militare din Franţa era comandat de gruparea SI - procuror (Imagine: Hepta)

Cel mai tânăr dintre cei trei suspecţi reţinuţi în Franţa, în vârstă de 17 ani, a primit acest ordin când s-a regăsit în imposibilitatea de a pleca în Siria pentru a participa la jihad, după ce a fost reperat de serviciile de informaţii, a precizat procurorul Francois Molins.

Potrivit cotidianului Le Monde, jihadistul care a comandat atentatul vizând obiective militare franceze ar fi un britanic.

Autorităţile franceze au deschis un dosar pentru asociere de infractori în vederea pregătirii de acte teroriste, a mai afirmat procurorul. Parchetul a cerut plasarea celor trei tineri în arest preventiv.

"În urma investigaţiilor efectuate de Direcţia generală de informaţii interne (...), se pare că cei trei indivizi plănuiau să comită un atentat la sfârşitul lui decembrie 2015 sau începutul lui ianuarie 2016", a confirmat procurorul.

Forţele de securitate franceze au dejucat săptămâna aceasta un atentat care viza obiective militare din Franţa, arestând patru persoane al căror lider are legături cu jihadişti aflaţi în detenţie, a anunţat miercuri ministrul de Interne, Bernard Cazeneuve.

Cei patru suspecţi au vârste cuprinse între 16 şi 23 de ani, fiind reţinuţi în diferite zone ale Franţei, iar unul dintre ei este un fost militar, a precizat ministrul. Între timp, suspectul în vârstă de 16 ani a fost eliberat.

Potrivit unei surse apropiate anchetei, suspecţii intenţionau să filmeze decapitarea unui militar francez de rang înalt şi să posteze înregistrarea pe Internet.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici