Conflict diplomatic: Rusia va expulza mai mulţi diplomaţi greci

Rusia va expulza diplomaţi greci, a anunţat joi ambasadorul rus în Grecia, Andrei Maslov, fără a specifica însă numărul diplomaţilor care vor fi expulzaţi şi data la care se va întâmpla acest lucru, relatează site-ul agenţiei Tass.

1664 afișări
Imaginea articolului Conflict diplomatic: Rusia va expulza mai mulţi diplomaţi greci

Conflict diplomatic: Ambasadorul rus în Grecia a anunţat că Rusia va expulza diplomaţi greci

"Am anunţat deja că vom lua contramăsuri. Nu ştiu când, cine şi numărul exact, dar, desigur, în concordanţă cu practica existentă, vor exista contramăsri", a declarat Maslov.

Grecia a anunţat la 11 iulie că va expulza doi diplomaţi ruşi şi le va interzice altor doi să intre pe teritoriul său, aceştia fiind suspectaţi că ar fi încercat să submineze un acord între Antena şi Skopje.

Aceştia au fost acuzaţi că ar fi efectuat activităţi nepotrivite statutului lor, inclusiv activităţi ilegale împotriva securităţii naţional. În acest context, Ministerul rus de Externe a ameninţat că va răspunde corespunzător expulzării.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dimitris Tzanakopoulos, a declarat că Grecia nu va tolera un comportament care încalcă legislaţia internaţională.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici