Consiliul Europei avertizează că situaţia din taberele de refugiaţi din Grecia este explozivă

Consiliul Europei a făcut joi apel la Grecia să ia „măsuri urgente” în legătură cu situaţia „explozivă” din taberele de refugiaţi din insulele greceşti şi a criticat un proiect de lege controversat privind dreptul la azil, care urmează să fie votat în Parlamentul de la Atena, potrivit Le Figaro.

553 afișări
Imaginea articolului Consiliul Europei avertizează că situaţia din taberele de refugiaţi din Grecia este explozivă

Consiliul Europei avertizează că situaţia din taberele de refugiaţi din Grecia este explozivă

La finalul unei vizite de cinci zile în taberele de refugiaţi din Lesbos şi Samos, cele mai aglomerate din insulele din Marea Egee, comisarul pentru drepturile omului al Consiliului Europei, Dunja Mijatovic s-a declarat „şocată de condiţiile oribile de igienă” în care trăiesc solicitanţii de azil. „Imaginea este şocantă pentru Europa secolului XXI”, a spus ea în cadrul unei conferinţe de presă.

„Situaţia migranţilor şi a solicitanţilor de azil din insulele Greciei este explozivă” şi „la limita catastrofei”, a adăugat aceasta.

Peste 34.000 de persoane trăiesc în tabere de refugiaţi din cinci insule din Grecia, în condiţiile în care aceste tabere au capacitatea de a găzdui doar 6.300 de persoane. Comisarul a făcut apel la autorităţi să ia „măsuri urgente pentru îmbunătăţirea condiţiilor îngrozitoare în care trăiesc mii de persoane”. „Este o lipsă cronică de asistenţă medicală în acele tabere pe care le-am vizitat, oamenii aşteaptă ore întregi pentru a primi mâncare sau pentru a merge la toaletă”, a spus Mijatovic.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici