Consulatul General rus la Harkov, împroşcat cu ouă şi vopsea de Ziua Rusiei - VIDEO

Aproximativ 100 de persoane au aruncat cu ouă şi vopsea în sediul Consulatului General al Rusiei de la Harkov, în semn de protest faţă de o recepţie la care participau inclusiv reprezentanţi OSCE şi ONU, denunţaţi ca susţinători ai "invadatorului", relatează Interfax Ucraina în pagina electronică.

604 afișări
Imaginea articolului Consulatul General rus la Harkov, împroşcat cu ouă şi vopsea de Ziua Rusiei - VIDEO

Consulatul General rus la Harkov, împroşcat cu ouă şi vopsea de Ziua Rusiei (Captură video)

"Aproximativ 100 de persoane au pichetat clădirea Consulatului General al Rusiei din Harkov în această (joi) seara", a declarat un oficial de la ambasadă. Protestatarii "au acţionat destul de agresiv", a continuat oficialul, adăugând că "ei au distrus un indicator cu inscrupţia misiunii, au aruncat cu ouă şi vopsea în faţadă". "În plus, au blocat consulatul, (iar) personalul şi vizitatorii au rămas înăuntru", a mai spus oficialul citat.

Protestatarii au încercat să-i stropească pe vizitatori cu vopsea verde în timp ce părăseau consulatul, a adăugat ambasada.

Participanţii la protest au început să se disperseze joi seara de la ora locală 21.00 (21.00, ora României), potrivit aceleiaşi surse.

Zeci de tineri sunt surprinşi, într-o înregistrare video postată pe reţele de socializare, în timp ce aruncă, joi, cu ouă şi vopsea în clădirea Consulatului General al Rusiei. În înregistrare apar, de asemenea, reprezentanţi ai forţelor de ordine formând un cordon în faţa clădirii.

VIDEO

Protestatarii au blocat reprezentanţi ai Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) şi ONU în consulat, dar şi reprezentanţi ai unor organizaţii, inclusiv de veterani, care participau la o recepţie oferită cu ocazia Zilei Rusiei, marcată pe 12 iunie.

Unul dintre invitaţi a declarat pentru Interfax că activişti din cadrul Hromadske Varta au acţionat agresiv faţă de persoane care au venit cu flori şi cadouri. "Au atacat oameni, au smuls flori legate cu panglici, au smuls pachete, le-au rupt şi le-au aruncat", a spus această sursă.

El a declarat că a putut să părăsească imobilul, împreună cu ceilalţi invitaţi la recepţie, după o "bolcadă" de două ore. "Poliţia a acţionat. A făcut un coridor, a împins mulţimea şi a lăsat vehiculele să plece", a precizat sursa.

"Am vrut să arătăm că susţinerea invadatorului în timpul războiului este inacceptabilă din punct de vedere moral, indiferent ce se crede despre Rusia în general. Am înţeles că printre ei se află şi oameni normali, demni, dar este inacceptabil să vină în timpul războiului cu flori la ambasada rusă", a declarat Iulia Pluşina, o protestatară.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici