Contact la nivel înalt între SUA şi China în eforturile de îmbunătăţire a relaţiilor bilaterale. Contextul tensionat în care are loc întâlnirea

  • Jake Sullivan, consilier al preşedintelui Joe Biden, se va întâlni cu un oficial de rang înalt din China, Yang Jiechi.
  • Întrevederea are rolul îmbunătăţirii relaţiilor dintre SUA şi China şi diminuării tensiunilor din Taiwan.
903 afișări
Imaginea articolului Contact la nivel înalt între SUA şi China în eforturile de îmbunătăţire a relaţiilor bilaterale. Contextul tensionat în care are loc întâlnirea

Sursa foto: profimedia

Jake Sullivan, consilierul preşedintelui Joseph Biden pentru Securitate Naţională, se va întâlni săptămâna aceasta cu un oficial chinez de rang înalt, Yang Jiechi, în cadrul eforturilor de îmbunătăţire a relaţiilor bilaterale şi de reducere a tensiunilor în Taiwan.

Jake Sullivan se va deplasa zilele următoare în oraşul elveţian Zurich pentru o întrevedere cu Yang Jiechi, directorul Comisiei Centrale pentru Afaceri Externe a Comitetului Politic al Partidului Comunist chinez, informează site-ul Axios.com.

Este vorba de prima întrevedere la nivel înalt între oficiali din SUA şi China după reuniunea tensionată desfăşurată în martie în statul american Alaska.

Întâlnirea intervine în contextul în care Departamentul de Stat de la Washington a condamnat incursiunile aeriene chineze în spaţiul aerian al Taiwanului. De asemenea, acesta va fi primul contact oficial între Washington şi Beijing după anunţarea parteneriatului de securitate între Australia, Marea Britanie şi SUA (AUKUS), un acord condamnat vehement de China.

Administraţia Joseph Biden a acuzat acum câteva zile China că nu îşi respectă obligaţiile asumate în cadrul Etapei I a Acordului comercial bilateral.

Preşedintele SUA, Joseph Biden, a discutat telefonic pe 9 septembrie cu omologul său chinez, Xi Jinping, în efortul de "fixare a reperelor" în relaţia bilaterală.

După întâlnirea cu Yang Jiechi, Jake Sullivan va avea întrevederi cu oficiali din cadrul Uniunii Europene şi Alianţei Nord-Atlantice.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici