Lady Huawei a fost primită ca o eroină, la întoarcerea în China

  • Meng Wanzhou a fost arestată la cererea Statelor Unite şi plasată în arest la domiciliu în Vancouver.
  • Eliberată, numărul doi al Huawei s-a întors în China la bordul unui avion charter furnizat de guvernul de la Beijing.
  • Întâmpinată de zeci de persoane pe aeroportul din Shenzhen, a apărut pe treptele avionului într-o rochie roşie aprinsă, de culoarea drapelului chinez, şi şi-a salutat susţinătorii.
12297 afișări
Imaginea articolului Lady Huawei a fost primită ca o eroină, la întoarcerea în China

„Bine aţi venit acasă”, scria pe mai multe bannere, în timp ce mulţimea striga: „Doamnă Meng Wanzhou, sunteţi o eroină. Te iubim”, scrie South Morning China Post.

Wanzhou a citit un discurs în faţa mulţimii, mulţumindu-i preşedintelui Xi: „Îi pasă de siguranţa fiecărui cetăţean chinez, inclusiv a mea”, a spus ea, mărturisind că a fost emoţionată de interesul arătat.

Meng şi-a exprimat apoi aprecierea pentru agenţiile guvernamentale care au asistat-o ​​în cei trei ani petrecuţi în arest la domiciliu în Canada.

Meng s-a putut întoarce în China după un acord la care s-a ajuns cu Departamentul de Justiţie al SUA, care a evitat extrădarea ei în Statele Unite, pentru frauda bancară şi încălcarea sancţiunilor Iranului.

Povestea a început cu arestarea pe aeroportul din Vancouver, la 1 decembrie 2018, i-a implicat şi pe doi cetăţeni canadieni Michael Kovrig şi Michael Spavor, arestaţi câteva zile mai târziu pe teritoriul chinez şi, de asemenea, eliberaţi în ultimele ore. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici