Convoiul rusesc care se îndreaptă spre Kiev se află în impas. Ce informaţii deţine Pentagonul despre situaţia din teren

Departamentul american al Apărării afirmă că forţele ruseşti au înregistrat progrese minore în ultimele 24-36 de ore, scrie BBC.

19517 afișări
Imaginea articolului Convoiul rusesc care se îndreaptă spre Kiev se află în impas. Ce informaţii deţine Pentagonul despre situaţia din teren

Sursa foto: MediafaxFoto

În special un convoi de trupe de 60 km care se îndreaptă spre Kiev a fost încetinit de luptătorii ucraineni şi "rămâne blocat", a declarat miercuri purtătorul de cuvânt John Kirby.

"Credem că ruşii se regrupează şi reevaluează progresele pe care nu le-au făcut", a declarat el reporterilor.

Kirby a precizat că trupele invadatoare întâmpină în general mai puţină rezistenţă în sudul ţării decât în nord.

El a spus că Pentagonul nu poate confirma că oraşul Herson din sudul ţării a căzut, aşa cum susţin ruşii.

În pofida încetinirii ritmului, a avertizat el, Rusia păstrează la dispoziţie o putere suplimentară care nu a fost încă folosită.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici