Copil britanic de 14 ani, arestat pentru implicare într-un complot terorist care viza Australia

Un băiat britanic în vârstă de 14 ani a fost arestat preventiv pentru presupusa implicare în complotul terorist care viza ceremonii de comemorare a eroilor Primului Război Mondial programate în Australia.

129 afișări
Imaginea articolului Copil britanic de 14 ani, arestat pentru implicare într-un complot terorist care viza Australia

Copil britanic de 14 ani, arestat pentru implicare într-un complot terorist care viza Australia

Adolescentul în vârstă de 14 ani a fost arestat în oraşul britanic Blackburn sub acuzaţia de pregătire a unui atac terorist, informează BBC News.

Poliţia australiană a anunţat, sâmbătă, dejucarea unui complot terorist inspirat de reţeaua Stat Islamic care urmărea comiterea unui atentat la ceremoniile de comemorare a militarilor australieni şi neozeelandezi organizate săptămâna aceasta.

Autorităţile australiene au confirmat că băiatul arestat în Marea Britanie are legături cu alţi cinci tineri arestaţi la Melbourne în cazul complotului care viza ceremoniile comemorative programate de Ziua Anzac. Marcată în fiecare an la 25 aprilie, Ziua Anzac comemorează militari din Australia şi Noua Zeelandă. Săptămâna viitoare sunt planificate numeroase evenimente, întrucât în acest an se împlinesc 100 de ani de la debarcarea la Gallipoli, în Turcia.

Potrivit serviciilor de informaţii britanice, copilul de 14 ani din Blackburn a comunicat online cu alţi tineri în vederea comiterii unui atac terorist.

Tony Mole, un oficial din cadrul serviciilor antiteroriste britanice, a declarat că părinţii adolescenţilor trebuie să comunice frecvent cu aceştia şi să verifice cu cine discută prin Internet.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici