Coreea de Nord a lansat o rachetă cu rază scurtă de acţiune în Marea Japoniei

Coreea de Nord a lansat, marţi, o rachetă cu rază scurtă de acţiune având titlu experimental în Marea Japoniei, a informat agenţia de presă sud-coreeană Yonhap, citând un responsabil din cadrul armatei, relatează Le Figaro.

2111 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord a lansat o rachetă cu rază scurtă de acţiune în Marea Japoniei

Coreea de Nord a lansat o rachetă cu rază scurtă de acţiune în Marea Japoniei (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

Racheta a fost lansată din oraşul de coastă Wonsan şi a zburat deasupra mării pe o distanţă de 200 de kilometri înainte de a i se pierde urma, a mai informat Yonhap.

Luni, ministrul nord-coreean de Externe, Ri Su-Yong, a avertizat că ţara sa poate lansa oricând un "atac nuclear preventiv" împotriva Statelor Unite, subliniind că Peninsula Coreea este în pragul războiului din cauza manavrelor militare americano - sud-coreene.

"În momentul de faţă, s-a ajuns la situaţia în care în Peninsula Coreea poate izbucni oricând război din cauza activităţilor Statelor Unite, care efectuează manevre militare în condiţii reale", a declarat Ri Su-Yong într-un interviu acordat agenţiei de ştiri ruse Tass.

"În pofida numeroaselor noastre avertismente, Statele Unite efectuează manevre militare fără precedent pe teritoriul Coreei de Sud; aceste exerciţii sunt îndreptate împotriva noastră. Coreea de Nord are o imensă capacitate militară şi poate face faţă unui război în orice condiţii", a adăugat oficialul nord-coreean.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici