Coreea de Nord avertizează că poate lansa un "atac nuclear preventiv" împotriva Statelor Unite

Coreea de Nord poate lansa oricând un "atac nuclear preventiv" împotriva Statelor Unite, avertizează ministrul nord-coreean de Externe, Ri Su-Yong, subliniind că Peninsula Coreea este în pragul războiului din cauza manavrelor militare americano - sud-coreene.

3943 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord avertizează că poate lansa un "atac nuclear preventiv" împotriva Statelor Unite

Coreea de Nord avertizează că poate lansa un "atac nuclear preventiv" împotriva Statelor Unite (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

"În momentul de faţă, s-a ajuns la situaţia în care în Peninsula Coreea poate izbucni oricând război din cauza activităţilor Statelor Unite, care efectuează manevre militare în condiţii reale", a declarat Ri Su-Yong într-un interviu acordat agenţiei de ştiri ruse Tass.

"Statele Unite au adus în zona Asia-Pacific centrul strategiei de dominare a întregii lumi, iar Coreea de Nord este considerată principala ţintă de atac", a acuzat şeful diplomaţiei de la Phenian.

"În pofida numeroaselor noastre avertismente, Statele Unite efectuează manevre militare fără precedent pe teritoriul Coreei de Sud; aceste exerciţii sunt îndreptate împotriva noastră. Coreea de Nord are o imensă capacitate militară şi poate face faţă unui război în orice condiţii", a adăugat oficialul nord-coreean.

"Coreea de Nord a plasat armata în stare de alertă şi poate lansa un atac nuclear preventiv ca reacţie la activităţile americane ostile", a atras atenţia reprezentantul regimului Kim Jong-Un.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici