Coreea de Nord ameninţă cu un ATAC NUCLEAR Coreea de Sud şi Statele Unite: "E un ultim avertisment"

Coreea de Nord a lansat o ameninţare la adresa forţelor armate sud-coreene şi americane, care efectuează exercţii militare comune, acest stat promiţând de asemenea "să elibereze toată Coreea de Sud, inclusiv Seulul", potrivit agenţiei de stat KCNA, citată de site-ul publicaţiei Le Parisien.

11452 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord ameninţă cu un ATAC NUCLEAR Coreea de Sud şi Statele Unite: "E un ultim avertisment"

Coreea de Nord ameninţă cu un ATAC NUCLEAR Coreea de Sud şi Statele Unite

Comandamentul militar nord-coreean ameninţă cu un atac "împotriva grupurilor inamice", pentru a răspunde exerciţiilor militare efectuate în portul Pohang (n.r. sud-coreean) din sud-estul ţării, la peste 400 de kilometri de capitala nord-coreeană".

Câteva ore mai târziu, presa oficială nord-coreeană a anunţat că liderul Kim Jong-un îşi rezervă dreptul de a lansa "un atac nuclear preventiv", drept "ultim avertisment către Washington", potrivit ziarului nord-coreean Rodong Sinmun.

Drept răspuns, Ministerul sud-coreean al Afacerilor Externe a cerut Phenianului să înceteze lansarea de ameninţări şi provocări, a informat agenţia de presă din Coreea de Sud, Yonhap.

De când au început exerciţiile americano-sud-coreene, la care anul acesta iau parte 12.200 de militari americani şi 5.000 de militari sud-coreeni, Coreea de Nord lansează zilnic avertismente către cei doi aliaţi şi ameninţă în special cu atacuri nucleare preventive.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici