Coreea de Nord a mobilizat avioane de vânătoare pentru interceptarea unei aeronave a SUA

Armata nord-coreeană a mobilizat avioane de vânătoare pentru a intercepta o aeronavă de recunoaştere americană care a pătruns în zona economică exclusivă a Coreei de Nord.

17265 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord a mobilizat avioane de vânătoare pentru interceptarea unei aeronave a SUA

Coreea de Nord a mobilizat avioane de vânătoare pentru interceptarea unei aeronave a SUA

Armata nord-coreeană a mobilizat avioane de vânătoare pentru a intercepta o aeronavă de recunoaştere americană care a pătruns în zona economică exclusivă a Coreei de Nord.

Incidentul aerian s-a produs joi în largul coastelor de est ale Coreei de Nord, a comunicat agenţia de presă oficială KCNA, citată de Reuters.

"A fost o provocare militară periculoasă", iar Coreea de Nord analizează posibilitatea unor acţiuni pentru împiedicarea viitoarelor incursiuni, a atras atenţia un purtător de cuvânt al armatei nord-coreene.

Relaţiile dintre Statele Unite şi Coreea de Nord sunt extrem de tensionate. Regimul Kim Jong-Un efectuează frecvent teste balistice ca reacţie la manevre militare comune ale Statelor Unite şi Coreei de Sud.

Incidentul s-a produs înaintea summitului din SUA, la care vor participa preşedintele Joseph Biden, premierul Japoniei, Fumio Kishida şi preşedintele Coreei de Sud, Yoon Suk Yeol, care vor stabili intensificarea relaţiilor militare pentru contracararea Chinei şi Coreei de Nord.

Potrivit unor politicieni de la Seul, Coreea de Nord ar putea efectua un nou test balistic în timpul reuniunii din Statele Unite.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici